Parketi

 

Mi znamo da je parket u Vašem domu ogledalo Vašeg karaktera.
Izbor podne obloge ima direktan utjecaj na kvalitetu stambenih i poslovnih prostorija, zato želimo čuti Vaše želje, da bi Vam mogli pomoći i savjetovati Vas. U našoj ponudi naći ćete veliki izbor patiniranih podova i možete birati u skladu sa svojim željama i potrebama.

Parket je jedini materijal koji se može obnoviti tako da izgleda kao nova podna obloga.
Naši parketi, u obliku daske, djeluju hladno i mirno, toplo i razigrano, veselo i nestašno, divlje i hrabro, moderno ili tradicionalno, rustikalno i patinirano...

 

PARKETI SE DIJELE NA:

1. MASIVNI PARKET

 

Masivni parket je investicija za više generacija, zbog odgovarajuće debljine može se brusiti, odnosno obnavljati više puta. Gotovi masivni parketi su različitih dimenzija. Dužine se kreću od 400 do 1500 mm, širine od 82 do 120 mm i debljine od 18 do 20 mm. Parket treba lijepiti cijelom površinom na podlogu. Svi parketi su već su brušeni i imaju završno obrađenu površinu. Lakirani su ili uljeni, neki su četkani ili ručno hoblani. Lak ili ulja koja se upotrebljavaju imaju dodatnu zaštitu jer su ojačani UV postupkom. Naglašene v-fuge bočne stranice dodatno ističu izrazito živu strukturu drveta.

Tehnički podaci:
dimenzije daski: različite
podno grijanje: neprimjeren
polaganje: ljepljenje na podlogu cijelom površinom
vijek trajanja: mogućnost brušenja više puta.

 

2. TROSLOJNI PARKETI

 

Su podna obloga od drveta sastavljena od tri sloja. Jednostavno se montira – plivajući sa klik suho montažnim načinom spajanja. Plivajući način montaže skraćuje vrijeme potrebno za polaganje. Suho montažni način montiranja osigurava jednostavno i čisto polaganje parketa po kojem možete gaziti odmah nakon završetka posla. Parket možete polagati i na klasičan način lijepljenjem cijelom dužinom na podlogu.

Parket je: praktičan, trajan, odgovarajuće debljine, lakiran ili uljen više puta i jako otporan na habanje. Gornji sloj parketa je brušen i lakiran sedam puta (akrilni kit, osnovni sloj laka, ekološki odgovarajući akrilni lak s dodatnom UV zaštitom) ili zaštićen prirodnim uljem. Gornji plemeniti sloj parketa je dovoljne debljine da ga možete brusiti i obnavljati nekoliko puta i pri tom parket ne gubi svoju ljepotu i trajnost.


Klasifikacija parketa u odnosu na izgled gornje površine:
Select, Natur, Rustik

Troslojni parketi se po sastavu dijele na:
TRILAMELNI | JEDNOLAMELNI | FINELINE

 

3. DVOSLOJNI PARKET

 

Namijenjen je za montažu na podno grijanje.

Dvoslojni gotovi parket sastavljen je od daščica manjih dimenzija koje na sve četiri strane imaju pero ili utor. Parket je sastavljen iz dva sloja. Osnova može biti uslojena ploča, HDF ploča ili sloj smreke, breze, hevee ili topole. Gornji 3,5-6 mm vršni sloj je od prvoklasnog (plemenitog) drveta. Površina je već obrađena – brušena i 6-7 puta lakirana ili UV uljena.

Dvoslojni gotovi parket se lijepi na pod cijelom dužinom, zato savjetujemo da montažu obavi stručna osoba, tj. parketar. Posebno treba biti pažljiv pri montaži parketa na podno grijanje, gdje treba strogo pratiti uputstva za montažu, koja obuhvaća i režime grijanja prije, za vrijeme i nakon obavljenog posla. Na izboru su različite vrste drveta. Parketne daščice mogu biti bez kvržica i bijeljike do vrlo živopisnog, šarenog drveta, različitih nijansi.


Klasifikacija parketa u odnosu na izgled gornje površine:
Select, Natur, Rustik


Dvoslojni parketi se po sastavu dijele na:
FINELINE | ČETVEROSTRANA V FUGA