Linoleum

Linoleum je izuzetan materijal, prirodan, ekološki, topao, udoban, antialergijski, antibakterijski. Odličan je za prostore u kojima borave osobe sa respiratornim smetnjama, alergične osobe, kao i za prostore kojima je potrebno intenzivno održavanje, kao što su vrtići, škole, zdravstvene ustanove... Izdržljiv je, otporan i trajan. 

Linoleum je potpuno prirodan, 100% biorazgradiv materijal prilikom čije proizvodnje, kao i korištenja, nema pojave toksina opasnih za čovjeka i prirodu. Naprotiv, sastojci od kojih je linoleum napravljen ne samo da nisu štetni, nego su i korisni, posebno za ljude sa respiratornim smetnjama. Zahvaljujući svom sastavu, linoleum je takođe antistatičan, antialergijski, i, što je jako bitno za određene prostore, antibakterijski materijal. 


Linoleum je izuzetno trajan. U poprečnom presjeku linoleuma možemo vidjeti postojanje jednog sloja na podlozi od jute. Ovaj sloj je debljine uglavnom 2-3 mm i za njegovo habanje je potrebno mnogo vremena i prijeđenih koraka, kao što je u praksi i dokazano. Tako da linoleum može trajati 20-30 godina, a ukoliko se pravilno održava čak i duže. 
Održavanje linoleuma je jednostavno i - ekološki. Dovoljno je samo povremeno ga usisati i prebrisati vlažnom krpom i vodom u koju smo dodali koju kap